Een wedstrijd lopen? (licentie)

Wij merken dat er nog veel vragen zijn over het deelnemen van wedstrijden en het aanvragen van een wedstrijdlicentie.

Wil je meedoen aan wedstrijden, help dan zul je naast je lidmaatschap bij de survivalbond ook nog een wedstrijd licentie aan moeten vragen. Deze licentie moet je voor de start van het nieuwe seizoen aanvragen, na de start is dit niet meer mogelijk. Hiermee kun je kiezen uit 4 verschillende circuits.

Klik hier om een wedstrijdlicentie aan te vragen.

Hieronder de uitleg van de site van de survival bond:

JSC: Jeugd Survival Circuit
Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in de categorieën: 10-12, 13-14 en 15-17 jaar. De organisaties zullen bij het ontwerpen van het parcours rekening houden met de leeftijd van de deelnemers. Er wordt op zijn minst onderscheid gemaakt tussen de deelnemers in de leeftijd van 10-14 en de deelnemers van 15-17. De finishtijd van de winnaar in de klasse 15-17 bedraagt ongeveer 50 minuten. Voor de andere categorieën bedraagt deze tijd ongeveer 30 minuten.

BSC: Basis Survival Circuit

Vanaf 18 jaar. Vanaf het wedstrijdseizoen 2007/2008 zal het Basis Survival Circuit (voorheen MRC+ circuit) voor het eerst een officieel wedstrijdcircuit zijn. Voor atleten die het RUC nog een stap te ver vinden, kan men in het Basis Survival Circuit toch kennismaken met de spanning van het meedoen in wedstrijdverband. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 0:55 uur bedragen. Het parcours van een B.S.C.-run zal gelijk zijn aan die van een JSC-A wedstrijd. Er worden 10 wedstrijden in dit circuit aangeboden, waarvan er 6 meetellen voor een geldige eindklassering.

RUC: Run Up Circuit

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 1:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van een R.U.C.-run zal ongeveer 11 km bedragen.

TSC: Top Survival Circuit

Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 reglementair gefinishte deelnemers zal ongeveer 2:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van een TSC run zal ongeveer 17 km bedragen.

Als lid van de SBN kun je ook een wedstrijd-licentie aanvragen voor het Top Survival Circuit (TSC), het Run Up Circuit (RUC) het Basis Survival Circuit (BSC) of het Jeugd Survival Circuit (JSC).
De kosten voor de licentie bedragen 15 euro per seizoen voor senioren en 10 euro voor de jeugd.
Let op: Voorwaarde voor het anvragen van een wedstrijdlicentie is dat je lid bent van de SBN. Ben je nog geen lid van de SBN dan moet je je eerst aanmelden als lid, voordat je een licentie aanvraagt.
Heb je al een licentie maar wil je overstappen naar een andere categorie dan kan je dit ook via onderstaande button doorgeven.

De aangevraagde wedstrijdlicentie is een doorlopende licentie.
De licentielijsten zullen medio augustus op onze website worden gepubliceerd.

Comments are closed.